Ett nöjespalats mitt i skogen!

Sedan förra sekelskiftet har Boklunden legat inbäddat i vresbokarna i den sagolika Trollskogen strax utanför Torna Hällestad, en liten idyllisk by öster om Lund och Dalby. Här kan du läsa mer om Boklundens historia och lokalerna.

Någon gång under det sena 1800-talet anlades en skyttebana för nöjesskytte här ute i skogen. Snart tillkom också en dansbana och "Hällestads Skytteskog" blev snabbt ett populärt resmål. 1914 klädde man in dansbanan med överblivet material från Baltiska utställningen i Malmö, en kamin installerades så man kunde dansa året runt, och ytterligare en mindre dansbana tillkom. Området var nu känt som Skytteskogens Tivoli och här fanns allt möjligt från giftermålsbyrå till just tivoli och t.o.m. en liten finka där eventuella missdådare kunde förvaras!

Ut-, om- och tillbyggnader

På 20-talet härjades stället av brand och byggdes om och upp igen. Dansen fortsatte oförtrutet och som mest var det tillställningar flera gånger i veckan, och varje helg förstås. På 60-talet tog Rune Nilsson (känd från Nöjesteatern i Malmö) över och Boklunden fick sitt nuvarande namn. Evenemangen och tillställningarna avlöpte varann och kändisar som Rock-Olga och Little Gerhard kunde avnjutas.

Moderna tider

1991 tog Jens och Christina Nessmar över och fokus lades på maten och restaurangen. I 30 härliga år drev de Boklunden och nu, 2023, vill de nya ägarna Erik Ask-Upmark och Anna Rynefors återigen lyfta fram Boklundens historiska roll som nöjes- och eventlokal!

Lokalerna

Utöver  kök och kontor, ser de offentliga lokalerna på Boklunden ut så här: 

Rotundan

Upp till 200 personer i biosittning får plats i gamla dansrotundan. 

Konferensen 

Vårt minsta konferensrum för upp till 20 deltagare.   

Restaurangen

Detta rum kan möbleras om efter önskemål och rymmer 50.  

Uteplatsen

På sommaren och våren är det inte fel att kunna vara utomhus!

Matsalen

Matsalen i mitten av huset rymmer ca 30-40 deltagare och kan möbleras om efter behov.

Så hittar du till Boklunden


Boklunden

Här kan du läsa mer om Boklundens historia och få information om våra lokaler, olika möjligheter, hur man bäst tar sig hit m.m.

Fest & bröllop 

En fantastisk plats för bröllop och alla möjliga sorters festarrangemang! Bara fantasin sätter gränserna.

Naturen

Med Skåneleden inpå knuten och flera andra vandringsleder av olika längd finns det ingen ursäkt att inte njuta av den underbara naturen! Det populära Skrylleområdet ligger ca 30 minuters promenad bort.